Het Dynamische Schapen-Drijf-Duo

Schapen drijven doe ik bij Jaap Kremer van TynYrOnnen. Tenminste … baas Hans en ik zijn druk aan het leren hoe we de schapen van A naar B kunnen krijgen. Dat valt nog lang niet mee.

Niet om het een of ander, maar aan mij ligt het niet dat we nog weinig indruk maken als schaapdrijfduo. Van mijn mams en paps erfde ik de aanleg om te werken met schapen. Eigenlijk kan ik die wolbalen aan met twee poten in mijn natte neus. Jammer genoeg is baasje Hans gespeend van veel schapendrijftalent. Dus vooralsnog rommelen we maar wat aan in de marge. Lol hebben we overigens wel heel veel! En we komen er wel. Het duurt alleen nog eeeeeeeeeventjes.

Mijn allereerste kennismaking met de wollige blaatbeesten was op het veldje naast Dierenkliniek Emmeloord. Daar is nog een filmpje van. Maar sinds juni 2014 gaan we elke donderdagochtend met de auto naar het Drentse Uffelte. Misselijk word ik in de auto allang niet meer. Dus ik vind het niet zo’n ramp om een stukje mee te rijden in de bolide van baas Hans.

Bovendien is het de rit meer dan waard. Bij de schaapskooi van Natuurmonumenten — op een fantastisch mooi veld — wachten daar zo’n twintig eigenwijze Drentse heideschapen op ons om getemd te worden. Ha, bring on da sheep!